Diensten

MIFID

De Markets in Financial Instruments Directive is de Europese richtlijn die belegginsondernemingen reguleert. Ik kan helpen om geheel te voldoen aan deze richtlijn; zorgen dat u over de juiste vergunning beschikt, dat uw bedrijfsvoering voldoet aan de relevante regelgeving en bijvoorbeeld assisteren bij bestuurdersmeldingen (personentoetsingen) richting de AFM of aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij DNB. Verder kan ik assisteren bij het implementeren van aanverwante regelgeving zoals bijvoorbeeld de Markets in Crypto Assets Regulation (MICAR).

AIFMD

De Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD) reguleert beheerders van beleggingsinstellingen. Ik kan u adviseren over uw bedrijfsvoering zodat u voldoet aan deze Europese richtlijn, ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het melden van nieuwe beleggingsinstellingen bij de AFM of als u vanwege een vrijstelling nog geen AIFM vergunning heeft assisteren bij het aanvragen van de juiste vergunning zodra uw vrijstelling vervalt. Ook kan ik adviseren over andere meldingen aan de AFM zoals bijvoorbeeld de melding van een uitbesteding. Verder kan ik assisteren bij het implementeren van aanverwante regelgeving zoals bijvoorbeeld de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

UCITSD

De Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities Directive (UCITSD) is de Europese richtlijn waar beheerders van icbe’s aan moeten voldoen. Deze richtlijn ken ik goed en ik kan u dus helpen om een vergunning voor het beheren van icbe’s te verkrijgen van de AFM, maar ook bijvoorbeeld om een Europees Paspoort te verkrijgen om uw icbe in een andere lidstaat aan te mogen bieden. Ook kan ik assisteren bij het implementeren van aanverwante regelgeving zoals bijvoorbeeld de Money Market Funds Regulation (MMFR).

Benieuwd naar wat ik voor u kan doen? Neem dan contact op